GMAT Sınavına Hazırlık
Tüm Sorulara Hazırlıklı Olun
En güçlü stratejimizi, İngilizce konusunda en çok sıkıntı yaşamış olduğunuz konuyu en başta çözerek yol almamız oluşturuyor.
Yüz yüze 1'e 1 koçluk hizmetinin sağladığı hızlı öğrenme fırsatından faydalanarak Lisansüstü Eğitime Geçiş Sınavı yani Graduate Management Admission Test - GMAT için İngilizce yeteneklerinizi geliştiriyor ve arzu etiğiniz başarıyı yakalamanıza olanak sağlıyoruz.
Detaylı bilgi almak için hemen iletişime geçin.
GMAT Nedir?
GMAT Sınavını Derinlemesine Tanıyın
GMAT (Graduate Management Admission Test – Lisansüstü Eğitime Geçiş Sınavı), yurtdışında yüksek lisans ya da doktora yapmak isteyen kişilerin İngilizce ve Matematik yeteneklerini ölçen uluslararası geçerliliğe sahip bir sınavdır.
Yurtdışındaki herhangi bir üniversitede pazarlama, finans ve işletme gibi alanlarda bir yüksek lisans ya da doktora programına kayıt olmak isteyen adaylar, GMAT sınavına girmek ve geçerli bir puan almak zorundadırlar.
GMAT Sınavı Nasıl Yapılır?
GMAT Bilgisayarlar Aracılığı ile Gerçekleştirilir
GMAT sınavı, “Computer-Adaptive Test (CAT)” olarak adlandırılan bir uygulama yardımıyla yapılmaktadır ve kağıt-kalem kullanımı söz konusu değildir. Yani aday tüm soruları bilgisayar karşısında bu uygulamayı kullanarak cevaplandıracaktır. GMAT CAT olarak adlandırılan bu uygulama 1997 yılında uygulamaya geçmiştir. Bu uygulama sayesinde aday sınava gireceği tarihi kendisi belirleyebilmektedir. Kısacası ne zaman isterseniz sınava o tarihte girebilirsiniz.
Ülkemizde bu sınava başvuran adaylar sınava, İzmir, Ankara ve İstanbul’da girmektedirler. Ayrıca Türkiye’de bulunan bazı üniversiteler yüksek lisans ya da doktora başvuruları sırasında adaylardan, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) yerine GMAT puanı istemektedir.
GMAT Sınav Ücreti Ne Kadardır?
GMAT Sınav Ücreti 250 USD Olarak Belirtilmiştir
GMAT sınav ücreti Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’de 250 USD olarak belirlenmiştir. Sınava aynı ay içinde iki defa girmeniz mümkün değildir. Aday sınavdan aldığı puandan memnun olmazsa ve puan sonucunun kayıtlara geçmesini istemezse, sınav sırasında ya da sınavdan hemen sonra iptal işlemi için başvuru talebinde bulunabilme hakkına sahiptir.
GMAT, ETS (Educational Testing Service) tarafından, Lisansüstü İşletme Eğitimi Kabul Konseyi (Graduate Management Admission Council – GMAC) işbirliği ile hazırlanmaktadır. Bu iki kurum da birer kamu kuruluşudur.
GMAT Sınavında Neler Sorulur?
İçerik, Organizasyon, Dil, Dilbilgisi
Sınava ait yazınsal becerileriniz değerlendirmeye tabi tutulurken üç temel undur göz önünde bulundurulmaktadır. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir:
- Eleştirel Düşünme: (Critical Reasoning) Analiz etme, sonuçları sentezleme ve durum değerlendirme becerileriniz, size verilen paragraflar(iş hayatı ile ilgili) üzerinden sorulan sorular ile ölçülür.
- Okuma: (Reading Comprehension) Size verilen metin üzerinden 5 beceriniz test edilir: Ana fikri anlamak, detayları fark etmek, başka fikirler arasında ilişki kurmak, sonuç çıkartmak ve cümlelerin amaçlarını anlamak.
- Dil Bilgisi: (Sentece Correction) Size verilen metnin yeterli uzunlukta ve kapsamlı olduğunu değerlendirmeniz için 7 farklı soru sorulur.
GMAT Puanlama Sistemi Nasıl Çalışır?
690 Yeterli Ama Neden 720 Olmasın?
GMAT puan aralığı 200 ile 800 arasında değişmektedir. Yani taban puan 200, tavan puan 800’dür. Fakat “Top List” olarak değerlendirilen dünyanın en iyi üniversitelerin büyük çoğunluğunun sizi üniversitelerine kabul etmesi için 690 ya da üzerinde bir puan almanız gerekmektedir.
Sayısal bölümde aday, 0 ile 60 arasında değişen bir puan alır. Aynı şekilde sözel bölümde de 0 ile 60 arasında değişen bir puan alır. Her iki bölümde de puanlar soruların zorluk derecelerine göre değişmektedir.
Bu bölümlere ek olarak, analitik yazınsal değerlendirme bölümünde aday 0 ile 6 arasında değişen bir puan alır. Bu bölümde yazınıza yönelik yapılan değerlendirmelere göre yapılan puanlamanın ortalaması alınmaktadır. Ayrıca son olarak grafik değerlendirme bölümünde aday 0 ile 6 arasında değişen bir puan alır.
GMAT Sınav Formatı Nasıldır?
GMAT Sınavı Toplam 200 Dakika Sürer
GMAT sınavı, Sözel (Verbal), Analitik Yazma Becerisi (Analytical Writing Assessment) ve Sayısal (Quantitative) olmak üzere 3 temel bölümden oluşmaktadır. Sınav süresi üç buçuk saattir.
Sözel bölüm 75 dakikadan oluşmaktadır ve adaydan 41 soruyu doğru olarak cevaplaması beklenmektedir. Bu bölümde kendi arasında 3 alt bölüme ayrılmaktadır. Bu alt bölümler de Eleştirel Düşünme, Okuma ve Dil Bilgisi olarak belirlenen konuları kapsamaktadır. Bu bölümde adayın sahip olduğu İngilizce dil becerisi ölçülmekte ve İngilizce dilinde muhakeme yapma kabiliyeti değerlendirilmektedir.
Analitik Yazma bölümü yaklaşık 30 dakikadır ve adayın yazma becerisini ölçmeye dayanmaktadır. Bu bölümde adaya bir konu verilmekte ve bu konuyla ilgili olarak kendisinden bir kompozisyon yazması beklenmektedir.
Sayısal bölüm, 75 dakikadan oluşmaktadır ve adaydan 41 soruyu doğru olarak cevaplaması beklenmektedir. Bu bölüm de 2 alt bölümden oluşmaktadır. Bu alt bölümler, Veri Yeterliliği ve Problem Çözme konularını içermektedir. Bu bölümde adayların matematiksel ve analitik problem çözebilme becerisi ölçülmektedir.
Grafik Analizi bölümü 20 dakikadan oluşmaktadır. Bu bölümde verilmiş olan grafikler hakkında yorum yapabilme yeteceği ölçülür.
GMAT Sınavına Ait Prosedürler Nelerdir?
Emin Adımlarla İlerleyin
Bilgisayarda soruları cevaplarken, bir soru ya da bölümü geçtikten sonra geri dönüp bu soru ya da bölüm üzerinde değişiklik yapamazsınız.
Adayların, sessiz çalışması şartıyla saat kullanmasına izin verilir. Ancak bilgisayarlı test sistemi kalan süreyi sürekli olarak bilgisayar ekranında göstereceği için adayın buna ihtiyacı kalmayacaktır.
Eğer bir bölümü, o bölüm için tahsis edilen süreden önce bitirseniz, ekranda bulunan NEXT SECTION butonunu tıklayarak sonraki bölüme geçebilir ve o bölümün sorularını çözmeye başlayabilirsiniz.
Merak ettiğiniz diğer konular hakkında detaylı bilgi almak için çekinmeden hemen iletişime geçin.
İLETİŞİM
Sıcak Bir Kahve İçelim
Esentepe Mah. POL Center
Ofis #42 Levent
İstanbul
Phone: +90 (539) 650 5614
Mail: kam@kamstraining.com
https://kamstraining.com web sitesini kullanarak, kullanıcı deneyiminizi geliştirmek adına kişisel verilerin işlenmesini açıklayan Aydınlatma Metni içerisindeki bildirimleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Bizi Takip Edin

KEEP
TRAINING
+90 (539) 650 5614
kam@kamstraining.com